Uncategorized

NU VĂ MAI CĂUTAȚI UNUL PE ALTUL! GĂSIȚI-VĂ! — Mărturisesc că sunt femeie

de Alexandra Huidu

Există iubiri care sunt și nu sunt, în același timp… care se consumă și rămân incomplet consumate… la care se renunță și totuși nu se poate renunța de tot… care trec testul timpului și se destramă sub presiunea lui… Există iubiri care par a se căuta o viață fără să se găsească, care se doresc a fi împlinite dar undeva își refuză tocmai această împlinire. Există oameni care se găsesc și se părăsesc, se iubesc și se uită, își reamintesc că se iubesc și se reunesc, se desprind iarăși și se rup cu sânge, doar pentru a reveni acolo unde simt că din totdeauna le-a fost locul.

Există relații care nu se mai termină, care au zeci de începuturi și tot atâtea sfârșituri, care își visează viitoruri diferite și noi promisiuni la fiecare revenire și încalcă toate jurămintele la următoarea despărțire. Există oameni care nu sunt nici împreună până la capăt, nici complet independenți unul de celălalt, bântuiți de o dragoste care nu îi părăsește și pe care nu o pot părăsi, dar nici nu o pot introduce în canoanele unei iubiri previzibile și stabile.

Sunt relații care petrec astfel anii, apoi zecile de ani, tinerețea, maturitatea și bătrânețea protagoniștilor, în care unul mereu iartă și speră, iar celălalt se sperie și fuge, pentru ca apoi să facă schimb de locuri, fără ca vreunul dintre ei să își găsească cu adevărat liniștea alături de altcineva. Sunt oameni care par să fi fost sortiți a fi împreună, dar se opun soții sau o îmbrățisează, însă totuși mereu sunt în contratimp cu ea, căci întotdeauna apre câte ceva care îi desparte.

Iubirea la care nu poți renunța, chiar și atunci când ea renunță la tine, până când renaște, surprinzătoare, din propria sa cenușă, iubirea pe care dorești să o recreezi alături de altcineva, atunci când obosești să mai alergi după cea autentică și ești dispus să accepți surogatul, iubirea care te marchează cu fierul roșu… acea iubire pe care nu știi cum să o treci din haos în eternitate.

Tuturor celor care trăiesc o astfel de iubire le spun: nu vă mai alergați unul pe altul în cercuri concentrice și pe traiectorii paralele. Nodul Gordian nu a fost făcut ca să fie descâlcit, ci rupt, sfâșiat, tăiat! Descâlciți-vă din mrejele lui „nu se poate”, rupeți-l pe „e complicat”, sfâșiați-l pe „e prea târziu” și tăiați-l din gândurile voastre pe „oare ce va fi dacă nu merge?”! Nu vă mai căutați în alții, că nu degeaba nu vă găsiți acolo și vă întoarceți tot de unde ați plecat!

Găsiți-vă! E cel mai sănătos lucru pe care îl puteți face pentru fericirea voastră! Nu vă mai opuneți evidenței, oricâte motive v-ar sta împotrivă, pentru că ați trecut de atâtea ori peste ele și ați revenit unul la celălalt, pentru a vă împiedica de altele noi, încât a ajuns doar o scuză că ceva vă mai poate opri din a vă iubi! Niciodată nu e prea târziu. Doar de voi depinde…

via NU VĂ MAI CĂUTAȚI UNUL PE ALTUL! GĂSIȚI-VĂ! — Mărturisesc că sunt femeie