Uncategorized

NU LĂSA UN EȘEC ÎN DRAGOSTE SĂ-ȚI DEFINEASCĂ VIITORUL

de Alexandra Huidu

„Cu toții trecem prin iad, dar nu e musai să și rămânem acolo. Unii oameni pur și simplu nu sunt meniți să rămână în viața ta, așa că nu te mai chinui singură retrăind trecutul sau ce ar fi putut să fie în viitor, dar n-a mai ajuns să se întâmple. Atunci când nu renunți la cei care deja au renunțat la tine, nu faci decât să îți întârzii viitorul. Eșecul în dragoste este doar un eveniment din viața ta, nu însăși viața ta.

Transformă ziua de azi în ziua când renunți la cine ai fost pentru ce vei deveni. Ar trebui să învățăm din trecut, e adevărat, dar nu lăsa o situație particulară să îți definească viața mai mult decât ar trebui.  Visurile tale nu au termen de garanție, așa că nu te purta ca și când s-au învechit doar pentru că de data asta nu a fost să fie.

Poate că acum fericirea ți se pare departe, dar să știi că multe lucruri par imposibile până când se întâmplă. Trecutul nu mai poate fi schimbat, așa că nu lăsa ceva ce oricum nu mai poți controla să te controleze. Trecutul trebuie să fie un loc pe care îl vizitezi din când în când, dar nu e un loc bun în care să rămâi. Dacă vei fi suficient de puternică să spui „adio”, viața te va recompensa cu un nou „salut”.

Dincolo de toate, fii eroina din viața ta, nu victima. Te-ai născut fără el, așa că nu ai nevoie de el ca să supraviețuiești. Sau ca să rămâi întreagă. Ori ca viața să aibă savoare. Avea savoare înainte de el și va avea și după, dacă îți dai șansa asta. Doar pentru că acum duci o luptă și îți este greu, nu înseamnă că vei pierde. Iar dacă oamenii îți spun să „treci peste” durere, eu îți zic să „treci prin” ea, pentru că așa o vei consuma, o vei confrunta și o vei învinge.

Iar în momentele când trecutul te va trage de mânecă ca să îți vorbească, să nu îl asculți, căci nu va avea nimic nou să îți spună. Învață lecția pe care o ai de învățat și nu rămâne blocată unde ești acum. E ok să te simți instabilă. E ok să vrei să te ascunzi de durere. E ok să vrei să ascunzi asta de restul oamenilor. E ok să nu fii ok, iar asta nu e un eșec personal. E doar o etapă. Așa că nu transforma o etapă într-o regulă.

Ridică-te, scutură-te de tot praful sufletesc pe care l-ai adunat, forțează-te să ieși din starea de acum și vei vedea că eforturile îți vor fi răsplătite. Pentru că doar tu poți să trăiești viitorul tău. Iar viitorul va veni peste tine, așa că poate ar trebui să îi ieși și tu în întâmpinare!”

via NU LĂSA UN EȘEC ÎN DRAGOSTE SĂ-ȚI DEFINEASCĂ VIITORUL